Commissiekamer - Stadhuis Eindhoven

Het Eindhovendse Stadhuis is verduurzaamd!

Wij hebben de complete inrichting van het gerenoveerde stadhuis verzorgd; met het doel om zo veel mogelijk gerecycled materiaal te gebruiken en om duurzame oplossingen toe te passen. Nieuwsgierig naar hoe we dit hebben gedaan? Dat lees je hieronder.


Voorbereiding en verbouwing

Als eerste hebben we gekeken wat er van het huidige interieur herbruikbaar was. In overleg met de opdrachtgever en architect is er besloten om alle houten latten van de bestaande balies te demonteren en te verwerken in de nieuwe balies. Tevens hebben we tijdens de selectie van de materialen rekening gehouden met een 'rode lijst'. Zo zijn we samen tot de beste en meest duurzame materiaalkeuze gekomen.

Vervolgens zijn de werktekeningen gemaakt en na goedkeuring zijn de meubels in productie genomen. Daarna zijn de interieuronderdelen geplaatst op locatie. Deze fijne samenwerking heeft geleid tot een mooi eindresultaat waar we met z'n allen trots op zijn.


Het Inwonersplein, de Trouwzaal, Barista bar en de Raadzaal zijn inmiddels ook verbouwd. Bekijk de foto's door op de links te klikken. 

In opdracht van: Ballast Nedam Zuid en Gemeente Eindhoven
Interieurarchitect: DOOR Architecten